Steg´s Maduniverset Blog

Rabarberkompot 0

Rabarberkompot

  Rabarberkompot er en traditionel dansk dessert, og selvom det præcise oprindelsessted ikke er kendt, er det en del af den danske madkultur, der værdsættes for...

Fudge and peanuts

Fudge med peanuts

Ingredienser 1 dåse kondenseret mælk 400 gram 100 gram smør 1 tsk. vanillesukker 2 spsk. sirup 120 gram sukker 200 gram saltede peanuts kan udelades 300 gram chokolade til chokoladeovertræk Sådan gør du Hæld kondenseret mælk og tilst sirup, sukker, vanilje og...

Kanelbullar

Dej 5 dl kold sødmælk50 g gær1 æg1000 g hvedemel150 g sukker10 g salt15 g stødt kardemomme150 g kold smør Remonce 200 g blødt smør200 g...

Cheesecake

Ingredienser: Antal personer: 8 personerRedskaber: 22 cm springform BUND: 190 g digestive kiks 80 g smør 0,5 tsk kanel CHEESECAKE FYLD: 565 g neutral smøreost 130...

Syrlig citronkage

Ingredienser 150 gram blødt smør 150 gram sukker 3 æg 2½ dl. tykmælk 250 gram hvedemel 1 tsk. vaniljepulver brug GOD vanilje, gerne ½ vaniljestang 2 tsk. bagepulver 1 økologisk citron Glasur: ca. 250 gram flormelis tilsat kogende vand. Lav den...

Fynsk brunsviger

INGREDIENSER Dejen 100 gram bage/stegemargarine (evt. smør) 3 dl skummetmælk (300 gram) 50 gram gær 1 tsk havsalt (5 gram) 50 gram almindeligt sukker 500 gram hvedemel Fyldet 150 gram bage/stegemargarine (evt. smør) 250 gram brun farin 4 spsk fløde 9-18% (eller mælk, hvis man ikke har fløde) 2-3 spsk kagecreme...

Lagkage

    En god bund er alt afgørende. ikke at forglemme nogle gode creme 🙂 det kan være en god nødde, chokolade, drømmekage eller brownies bund....

Pot au felt

Pot au felt En herlig kød-grøntsagsgryde fragi Frankrig. Hver egn har sin specielle måde at lave pot-au-feu på. Når retten er færdig, sies bouillo-nen og serveres...