Vinter-tomatsuppe
Til 2 voksne og 1 barn:
2 ds. hakkede tomater
3 fed fint hakke hvidløg
½-1 fint hakket stærk chilli
salt
peber
½ tsk. paprika
1 knsp. stødt ingefær
1knsp. gurkemeje
½ tsk. karry
1 tsk. estragon
(Gerne fx selleri, porre, rodfrugter og andet skåret i fine tern.
2-5 dl. Mælk – skal bruges tilsidst efter temperament (Kan undlades).
Alle ingredienser hældes i en gryde sammen med 1-2 ds. vand (Jeg plejer at fylde vand i tomatdåsen for at få det sidste med), dette bringes i kog og står og småkoger i min. 30 min. – gerne længere. Når det har kogt skal det hele blendes – enten med stavblender eller fx foodprocessor/alm. blender. Det hele skal tilbage i gryden, og så skal der mælk i efter hvor stærk den skal være.
Serveres med fx.
Fint snittet porre (Det grønne),
Creme fraice,
Græsk yoghurt,
Skyr (næsten ingen fedt, masser af proteiner),
Revet ost,
Flütes.
Godt nytår
– Maria Steg.
Hvis man er syg er denne suppe fyldt med en masse antibakteriel, og det giver et ekstra slag mod sygdommen hvis der puttes ekstra ingefær, hvidløg, gurkemeje og chili, samt timian! Og så er det altså kun fantasien der sætter grænser i sådan en suppe! Er der mere tilbage næste dag, er den også virkelig god som base til en tomatsovs – lidt meljævning i, og du har en fedtfattig sovs.Skal den være børnevenlig, kan man halvere eller undlade de stærke ingredienser 🙂
Fik så prøvet din opskrift Maria, 1 chilli til 4 ds tomater, var en kant for meget til pigerne her i familien.
men gør ikke noget, så er der rigeligt at tage med til frokosten på arbejdet….. Jeg fik også lavet lidt bacon… er ikke helt vild med helt at undvære kød 🙂
Kærlig hilsen
Filip Steg