4 spsk fløde 9-18% (eller mælk, hvis man ikke har fløde)
2-3 spsk kagecreme pulver (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Dejen
Smelt 100 gram margarine (gryde eller mikroovn).
Rør gær ud i lunken mælk.
Tilsæt salt, sukker og smeltet margarine.
Kom mel i, og ælt det godt sammen.
Stil dejen til hævning. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 20 minutter).
Bred/rul dejen ud på en bradepande med bagepapir. Lad den hæve yderligere 15-20 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft / 225 °C alm. ovn.
Tryk huller med fingrene spredt ud over dejen. Tryk helt ned til bundet (der skal selvfølgelig ikke gå hul). Lav så en lille voldgrav ca. 1 cm fra kanten der kan holde på det smeltede sukker..
Fyld og bagning
Smelt 150 gram margarine og farin i en gryde.
Temperaturen skal så højt op, at et par dråber fløde koger op, når de dryppes ned i den varme blanding. Når temperaturen er nået, så tilsættes yderligere 4 spsk. fløde, og rør det hele godt sammen. Det skal ikke koge en masse, da fyldet så “mister” sine små “brun farin” korn. Kom evt. lidt kagecreme pulver i.
Fordel fyldet ud over dejen. Drys evt. en lille smule ekstra farin over direkte fra posen.
Sæt kagen på den nederste rille i 12 minutter og kun 12 minutter! Ovnen skal være gennemvarm når brunsvigeren sættes ind.
Min “private” samling af opskrifter, lider ikke af vokseværk. Her finder du kun opskrifter, som jeg og/eller min familie står inde for.
På det sidste, er vi begyndt at bage noget mere, da brød og kager ligesom alt andet er blevet meget dyrt( 23 okt. 2022) og da det er længe siden, jeg har opdateret med nye opskrifter. Vil jeg nu igen bruge lidt kræfter på hjemmesiden.
kærlig hilsen Filip Steg
Seneste kommentarer