4 spsk fløde 9-18% (eller mælk, hvis man ikke har fløde)
2-3 spsk kagecreme pulver (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Dejen
Smelt 100 gram margarine (gryde eller mikroovn).
Rør gær ud i lunken mælk.
Tilsæt salt, sukker og smeltet margarine.
Kom mel i, og ælt det godt sammen.
Stil dejen til hævning. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 20 minutter).
Bred/rul dejen ud på en bradepande med bagepapir. Lad den hæve yderligere 15-20 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft / 225 °C alm. ovn.
Tryk huller med fingrene spredt ud over dejen. Tryk helt ned til bundet (der skal selvfølgelig ikke gå hul). Lav så en lille voldgrav ca. 1 cm fra kanten der kan holde på det smeltede sukker..
Fyld og bagning
Smelt 150 gram margarine og farin i en gryde.
Temperaturen skal så højt op, at et par dråber fløde koger op, når de dryppes ned i den varme blanding. Når temperaturen er nået, så tilsættes yderligere 4 spsk. fløde, og rør det hele godt sammen. Det skal ikke koge en masse, da fyldet så “mister” sine små “brun farin” korn. Kom evt. lidt kagecreme pulver i.
Fordel fyldet ud over dejen. Drys evt. en lille smule ekstra farin over direkte fra posen.
Sæt kagen på den nederste rille i 12 minutter og kun 12 minutter! Ovnen skal være gennemvarm når brunsvigeren sættes ind.
Min "private" samling af opskrifter, lider ikke af vokseværk. Her finder du kun opskrifter, som jeg og/eller min familie står inde for.
kærlig hilsen Filip Steg
En god bund er alt afgørende. ikke at forglemme nogle gode creme 🙂 det kan være en god nødde, chokolade, drømmekage eller brownies bund.... The post Lagkage first appeared on Steg´s Maduniverset.
Pot au felt En herlig kød-grøntsagsgryde fragi Frankrig. Hver egn har sin specielle måde at lave pot-au-feu på. Når retten er færdig, sies bouillo-nen og serveres... The post Pot au felt first appeared on Steg´s Maduniverset.
250 g palmin, 250 g flormelis, 100 g kakao, 3 hele æg, reven skal af i appelsin, 50 g grofthakkede hasselnødder, 50 g grofthak-kede... The post Julemandens Kiksekage first appeared on Steg´s Maduniverset.
(Ca. 120 stk.) 125 g mørk sirup, 250 g mørk farin, 500 g hvedemel, 125 g kartoffelmel, 375 g smør, saft og skal af... The post Sønderjyske brunkager first appeared on Steg´s Maduniverset.
ingredienser 150 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 225 g sukker 5 spsk. kakao ½ tsk salt 150 g magarine 2 æg 1 tsk. vanillesukker 1... The post Juleklodser first appeared on Steg´s Maduniverset.
250 g ukrydret svinefedt 500 g lys sirup 500 g sukker 10 g potaske saft af en citron 1 kg hvedemel 10 g hjortetaksalt... The post Adventskage first appeared on Steg´s Maduniverset.
2 æg 185 g sukker 2 tsk. vanille 50 g mel 1 knsp. bagepulver 2 spsk. kakao 60 g hakkede valnødder 40 g hakkede hasselnødder 75... The post Brownies first appeared on Steg´s Maduniverset.
Dette er en almindelig engelsk Pie, jeg kaldte den for Jule Pie pga. at jeg brugte resterne fra and og flæskesteg, det kunne lige så godt,... The post Jule Pie first appeared on Steg´s Maduniverset.
Seneste kommentarer