Syrlig citronkage
by
admin
·
Published 5. april 2019
· Updated 5. april 2019
Lækker Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste
Ingredienser
150 gram blødt smør 150 gram sukker 3 æg 2½ dl. tykmælk 250 gram hvedemel 1 tsk. vaniljepulver brug GOD vanilje, gerne ½ vaniljestang 2 tsk. bagepulver 1 økologisk citron Glasur: ca. 250 gram flormelis tilsat kogende vand. Lav den mængde glasur der skal til for at dække kagen. Pynt: Revet citronskal
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker. Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg. Skyl citron og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug øko-citron). Pres citronen og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen. Tilsæt tykmælk Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt. Rør forsigtigt til melet er udrørt. Pensl et højt tærtefad med smeltet smør og hæld dejen heri.Mit fad måler 22 cm i diameter og 5 cm. i højden. Bag citronkagen nederst i ovnen ca. 35-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i. Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag. Rør glasur og fordel den på kagen når den er afkølet. Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer. Det er vigtigt du bruger økologiske citroner, da skal fra sprøjtede citroner kan være sundhedsskadelig at spise Skær fine stykker kage og anret dem på dine smukkeste tallerkener.
Seneste kommentarer