Kanelbullar
Dej
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 æg
1000 g hvedemel
150 g sukker
10 g salt
15 g stødt kardemomme
150 g kold smør
Remonce
200 g blødt smør
200 g sukker ( evt halvdelen skiftes ud med brun farin)
20 g stødt kanel
Desuden
1 sammenpisket æg (til pensling)
sukker (til topping)
SÅDAN GØR DU
Dej
Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed.
Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 7-8 minutter. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op.
Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hviler, røres remoncen sammen.
Remonce
Rør smør, sukker og kanel sammen til en remonce med en elpisker.
KanelBullar
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30×60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen med en dejskraber, så det er jævnt fordelt.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelbullar.
Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelbullarne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Pensl kanelbullarne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
Seneste kommentarer