Kylling tærte
Tærtebund
- 50 g (blødt) smør/magarine
- 70 g hvedemel
- 30 g Havregryn eller fuldkornsmel
- 30 g grahamsmel
- ½ dl koldt vand
- 1 tsk. havsalt
Æggemasse
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk. havsalt
- lidt sort peber
Fyld
- 300 g kyllingebryst
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 250 g broccoli
Til anretning
- ¼ rødløg
- frisk timian
Fremgansmåde:
- Varm ovnen op til 180 gr.
- Smuldr smørret ud i de to slags mel, brug gerne en kniv til dette frem for dine hænder.
- Tilsæt vand og salt. Saml tærtedejen hurtigt uden at ælte. Har du tid, så stil gerne dejen på køl en halv times tid.
- Rul dejen ud, og kom den i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
- Prik bunden med en gaffel, så dejen ikke hæver op i ovnen. Forbag bunden i 15 min.
- Skær kylling i små tern, og steg på en varm pande i olie i 5 min.
- Del broccoli i små buketter.
- Bland æg, mælk, salt og peber sammen.
- Kom broccoli og kylling på den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og bag i yderligere ca. 35 min.
Seneste kommentarer