Mørbradgryde m. ris
2 pk. cocktailpølser eller 6 alm. pølser (skæres i tykke skiver)
1 stor peberfrugt
2 løg
1 kg. champignon
1-2 pk. bacon i tern
1 dåse hakkede tomater m. hvidløg
1 stort fed knust hvidløg
½-1 lille tsk. groft chili
1-2 spiseskeer paprika
salt og peber
½ L. fløde
Mel til jævning
Evt. 1 boullionterning
FREMGANGSMÅDE
Champignon renses i vand og skæres i halve eller kvarte – alt efter størrelse.
Bacon steges og tages op af gryden. Brug en stor gryde.
Herefter brunes champignon i gryden og tages op igen.
Løg og peberfrugt skæres i tern og steges i lidt fedtstof i en gryde – tages herefter op.
Mørbraden brunes herefter sammen med chili og paprika i gryden. Når kødet er brunet godt kommes løg, peberfrugt, bacon og champignon tilbage i gryden igen og blandes godt sammen med hvidløg.Herefter kommes en dåse hakkede tomater samt vand så det lige dækker retten. skru ned for varmen og lad retten simre i 45 min. Når halvdelen af tiden er gået kommes pølserne også i gryden.Når retten er færdig skrues lidt op for varmen igen og der hældes fløde i. Når retten begynder at småkoge jævnes sovsen med en meljævning eller sovsejævner til den har den konsistens du ønsker – men sovsen skal ikke være for tynd.Smag til sidst retten til med salt og peber og evt. en boulionterning.
Seneste kommentarer