Jule Pie
Dette er en almindelig engelsk Pie, jeg kaldte den for Jule Pie pga. at jeg brugte resterne fra and og flæskesteg, det kunne lige så godt, havde været kalkun, kylling eller andet man lige havde af rester. Så denne opskrift er i tidens ånd, hvor vi jo skal bekranse madspild 😉
Du skal bruge:
100 g. godt røget bacon, fint hakket
1/2 bundt frisk Timian (afstilket)
2 bundter porre ( 6 stk )
Groft salt
frisk kvernet peber
800 g And og eller flæskesteg (skåret i mundrette stykker)
2 spsk hvedemel
2 spsk cremefraiche eller 1-2 dl piskefløde
1 pose frosne ærter
lidt smør
butterdej
500 g Buttedej
evt 12 stk vacum pakket spise kastanjer
2 stilket timian.
Forvarm ovnen til 190 ° C bages 35-40 minutter
Sådan gør du!
Porrerne: hvid ende hakket i stykker, grønne ende fint snittede
Bacon svitses i den varme(medium varme) gryde, hvor timian tilsættes, efter et minut tilføjes et skvat olivenolie, og lad det stege et pr. minutter mere.
Tilføj de forberedte porre, lad dem stege i 5 minutter ved god varme, sænk varmen under middel, og kom låget på gryden, de skal nu simre i 30 minutter, husk at vende dem 3 -4 gange i perioden. så de ikke brænder fast i bunden… når de er færdige vil de smelte i munden 🙂
Når Porrer er klar, tilsættes de itu skårne kød,og bland det godt, hvis du har lidt fyld rester fra anden, kan det også komme i gryden (svesker æbler) (jeg brugte også lidt hjemmelavet andefond) tilsæt melet. og bland det hele godt.
Kom cremefraiche eller fløde ved. Fyr op for varmen og få det hele i kog igen. Nu kan du smage det til med salt og peber. Sluk for varmen. hæld det hele ud i et dørslag over en anden gryde,tryk gerne med en stor slev, så meget væske fra som muligt, da du har puttet mel i retten, er den sovs du nu sir fra gerne tyk og fin.
Butterdejen fandt jeg på køl i det lokale supermarked, og passer lige præcis til en ovnfast bradepande på 22X30 cm
Smuldr kastanjer over én halvdel af dejen derefter rive et par af de salvieblade over kastanjer. Fold den anden halvdel over, og rul butterdejen ud igen, så den passer til din bradepande.
Fordel nu din porrer/kød fyld i et jævn lag på bradepanden, læg butterdejen over og sørg for at skuppe dejen godt ned i siderne. Snit dejen diagonalt med din kniv. Kom lidt salt i det pisket æg, pensel det godt ud over hele dejen. Put din pie i ovnen i ca. 35 til 40 minutter, eller indtil dejen er opblæst og gylden brun.
put ærterne i en microovn venlig plastbøtte med låg sammen med et pr. klatter smør. varm den i microovnen i 3-6 minutter, smøret skal være smeltet og ærterne føles godt varme, varm sovsen så det hele er klar, når din pie er færdig i ovnen.
Velbekommen
Seneste kommentarer