Dhal
Til 4 pers.
3-5 fed hakkede hvidløg
½ hakket chili
200 g. skivede champignoner
2 løg
salt og peber
forskellige krydderier som fx. karry, paprika, gurkemeje, ingefær, muskatnød.
1 ds. hakkede tomater
1 lille dåse kokosmælk
200 g. røde linser
Evt. 1 spsk tahin.
Grøntsager efter smag, i små tern.
Hvidløg, løg og champignoner svitses let i lidt smør, sammen med krydderier. Hakkede tomater tilsættes, og efter ca 1 min. med omrøring tilsættes bouillom sammen med linser og grøntsager. Når det har stået og småkogt i 25 min. tilsættes kokosmælken og evt. lidt tahin(pressede sesam frø – kan købes i rema1000), det koger yderligere i 5-10 min. og serveres derefter sammen med ris, pasta, naan brød, fladbrød og andet. Det kan også fungere rigtig godt i stedet for kødsovs i en lasagne.
Kærlig hilsen
Maria Steg.
Linser er spækket med proteiner, og har derudover også både jern, calcium og c-vitamin. De giver en god mæthedsfornemmelse, og er et rigtig godt substantiv til kød. Retten er også rigtig god dagen efter oven på en rugbrøds mad 🙂
Seneste kommentarer