Kylling i hvidvin
Tror denne ret, er denne families største gentagelser. Mine børn har også tit lavet denne ret, og gerne med et twist med f.eks. ristede peanuts. putter gerne lidt mere vin og fløde end opskrifter beskriver. Jeg laver gerne denne ret i en bradepande i ovnen.
-
Hovedret til 4
- 25 g smør
- 8 optøede frosne kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
- 4 zittauerløg i både (ca. 250 g)
- 4 kviste frisk timian
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 3½ dl tør hvidvin
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- Pynt
- sprødstegt bacon
- Tilbehør
- 500 g frisk pasta
- 50 g sprødstegt bacon
- ½ dl hakket frisk persille
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider og tag dem op. Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Rør mel og fløde sammen og hæld det i panden under omrøring. Læg kyllingestykkerne ned i hvidvinssaucen og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.
Tips: I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små chalotteløg.
I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde 18%. Saucen kan jævnes.
Seneste kommentarer