Adventskage
250 g ukrydret svinefedt
500 g lys sirup
500 g sukker
10 g potaske
saft af en citron
1 kg hvedemel
10 g hjortetaksalt
1 kop mælk
125 g mandler
250 g figner
125 g sukat
250 g rosiner
lidt st. nelliker
lidt st. kanel
finthakket skal af citron
Svinefedt, sirup og sukker blandes og varmes. Potasken opløses i citronsaften. Mandler, figner, sukat og rosiner hakkes groft. Afkøl sirupmassen, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt, til dejen er forenet, og fyldet er blandet godt med dejen. Smør en bradepande, fyld dejen heri og bag kagen 30-40 min, ved 180º. Tag kagen ud og lad den køle af, inden den skæres i passende stykker. Kagen skal helst bages 8 dage før, den skal spises. Opbevar den under tætsluttende låg. Inden den skal spises overtrækkes den med smeltet chokolade og pyntes eventuelt med hvid glasur.
Velbekommen….. denne kage kunne jeg ikke finde nogen andre steder på nettet…
Filip Steg
Seneste kommentarer