lækker spaghetti bolognese
spaghetti Bolognese finder du i utallige vertioner på nettet og i bøger. Denne finder jeg i min smag, jeg har endnu ikke helt gået efter opskriften, for jeg bruger altid hvad jeg nu lige har i mit køleskab.
Det lidt sjove er jo at Spaghetti alla Bolognese er meget kendt uden for italien og specielt uden for bologna, men er faktisk ikke kendt i Bologna. Ragu alla Bologna serveres med tagliatelle og ikke spaghetti. Men jeg kan nu godt lide denne her spaghetti variant, selvom tagliatelle varianten er mindst lige så god.
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri
- ca. 50 gram Pancetta
- 500 gram hakket oksekød af god kvalitet og ikke for høj fedtprocent
Balsamico
- 450 gram flåede hakkede tomater
- 1/2 dåse tomatpure ( 35 gram, svarende til en af små dåser )
- 1 håndfuld cherrytomater
- 1 dl olivenolie
- 1 1/2 dl oksefond
- 2 dl god rødvin
- 1 1/2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk oregano
- 1/2 tsk timian
- 1/2 tsk rosmarin
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- spaghetti i passende mængder
- overdrevne mængder friskrevet parmesan
- Salt og Peber
Det allerførst man skal lave er en sofrito som i bund og grund er hakket løg, finthakket hvidløg og hakket bladselleri. Varm olien op og tilsæt ovenstående og lad det simre i 7 minutter og tilsæt derefter finthakket pancetta ( hvis du ikke har pancetta, så kan bacon også klare det, men så brug lidt mindre ) (Jeg er ellers ikke til bladselleri, men i denne ret, gør den underværk) denne gang brugte jeg forårsløg og hvidløg fra haven, som minder meget om forårsløg.
Herefter tilsættes kødet og det brunes.
Tilsæt så krydderierne og lidt salt og peber.
Det grønne, fra forårsløgne blandet med basilikum kom i kort før retten var færdig
Nu tilsættes flåede, hakkede tomater, tomatpure og lidt efter halve cherrytomater, rør godt rundt i gryden, så det hele blandes.
Bagefter tilsættes oksefond, balsamico og rødvin og bolognesen blandes godt sammen. Min fond var hjemmelavet, af okse spidsbryst og grøntsager
Lad retten simre ved svag varme i ca. 1 time, sådan så rødvin og fond koger ind i retten.
Tilsæt iturevne basilikum blade og lad retten simre yderligere 10 minutter
Server med nykogt spaghetti al dente, masser af friskrevet parmesan og en god kraftig rødvin til. Og måske lige lidt godt brød til. Så er der serveret. Buon Appetito
Seneste kommentarer