Cheesecake
Ingredienser:
Antal personer: 8 personer
Redskaber: 22 cm springform
BUND:
- 190 g digestive kiks
- 80 g smør
- 0,5 tsk kanel
CHEESECAKE FYLD:
- 565 g neutral smøreost
- 130 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
TOPPING:
- 0,5 L cremefraise (18%)
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
ANDET:
- Jordbær til pynt, eller andet frugt/bær
- Start med at tænde ovnen på 180 grader alm. ovn
- Blend kiks i en blender til krummer, eller alternativt bank med en kagerulle.
- Smelt smør og tilsæt dette til kiksene sammen med kanel. Rør rundt til alt er blandet godt.
Beklæd nu din springform med bagepapir, både bund og sider. klip evt. bagepapirsstrimler til siderne og klistrede det fast med smør. - Pres kiksemassen i springformens bund og lidt op af siderne
- Bag bunden i ca. 10 minutter til gylden
- Forbered imens cheesecakefylden og sæt ovnen på 150 grader alm. ovn, når bunden er bagt færdig og taget ud af ovnen.
CHEESECAKE FYLD:
- Kom flødeost, sukker og vaniljepaste i en skål, og rør med K-spatlen, hvis du har en røremaskine, ellers brug en stor grydeske. Rør et par minutter til massen har samlet sig.
- Tilsæt nu herefter 1 æg af gangen, og rør godt imellem, så ægget samles med ostemassen. Gentages med alle æggene.
- Når Massen er samlet, hældes den over i den varme springform med bund.
- Bank springformen og “ryst” fra side til side, for at få luftboblerne ud af massen inden den bages.
- Bag cheesecaken i 50-55 minutter, til den er gylden og fast når du “ryster” den blidt. Den skal “bævre” uden at “bævre” for meget.
TOPPING:
- Bland cremefrais, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er opløst, og hæld oven på den varme cheesecake.
- Fordel cremefraisen ligeligt over cheesecakes, og bank en enkelt gang for igen at undgå luftbobler.
- Stil på køl i mindst 4-5 timer, og gerne natten over.
- Pynt med jordbær eller lav en jordbær rabarber kompot til.
Denne gode version af Cheesecake, fandt jeg hos KAGELIV
Seneste kommentarer