Sønderjyske brunkager
(Ca. 120 stk.)
125 g mørk sirup,
250 g mørk farin,
500 g hvedemel,
125 g kartoffelmel,
375 g smør,
saft og skal af 1/2 citron,
1/2 brev st. nelliker,
I tsk st. kanel,
1 tsk st. kardemomme,
ca. 8 g potaske,
I tsk hjortetaksalt,
50g finthakket sukat,
25 g finthakket pomeransskal,
50 g finthakkede mandler.
Fremgangsmåde
Potaske og hjortetaksalt røres sammen i lidt vand. Smelt smør, sirup samt farin og lad det lige varme igennem. Køl blandingen af og bland alle de øvrige ingredienser i. Dejen stilles koldt et par dage. Rul dejen ’til tykke pølser, der helst skal i fryseren for at kunne skæres tyndt. Brunkagerne lægges på en bageplade med bagepapir og bages på næstnederste rille ved 175°, ca. 7 min. Kan evt. pyntes med en halv mandel, inden de bages.
Seneste kommentarer