Grov pesto
Ingredienser3 dl hakkede grønne urter fra haven – eller noget andet grønt, fx fennikeltop, persille, grønkål eller basilikum1-2 fed hvidløg
50 g grofthakket parmesan 75 g solsikkekerner 1,5-2 dl god olivenolie |
Fremgangsmåde1. Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og blend alle ingredienser til en grov pesto.Smag til med salt.Pestoen kan holde sig i køleskab i lang tid,
men mister den smukke grønne farve efter et par dage og også lidt af den friske, skarpe smag. |
Til min Pesto, brugte jeg løgkarse, hvidløg og løgtoppe. Det blev særdeles velsmagen.
En pesto på havens grønne urter er god at have i køleskabet. Smør den på grillet brød til en hurtig snack eller vend den med pasta eller bagt selleri til aftensmad og tilbehør.
Brug løgkarse, skvalderkål, ramsløg eller en blanding af alle tre dele – alternativt kan almindelige grønne krydderurter som basilikum også bruges. Grønkål er en anden mulighed, som giver en god pesto.
Seneste kommentarer