Daim og Marabou Cookies
Denne opskrift, fandt jeg på nettet d 18/11 2009. Heldigvis printede jeg den ud, for idag kan jeg ikke finde den nogen steder. og det er blevet familiens ynglings julesmåkage.
så tag godt imod, og prøv den 😉
Ingredienser:
- 125 g. smør
- 65 g. sukker
- 1 knsp. vanillesukker
- 65 g. mørk farin
- 1 æg
- 140 g. mel
- 1 knsp. natron
- 25 g. hakkede mandler
- 2 stk daim dobbelt (a 56 g.) i alt 112 g.
- 60 g. mørk Marabou chokolade
Tilberedning:
- Smør, sukker, vanillesukker og mørk farin røres sammen
- ægget tilsættes og dejen røres glat
- Mel, natron og hakkede mandler blandes sammen og røres forsigtigt i dejen
- dejen deles nu i 2 Deim knuses og blandes i den ene del
- chokoladen hakkes og blandes i den anden del (pas på med at hakke chokoladen i maskine, har ødelagt en hakker til håndpisker)
- De 2 slags dej, trilles til pølser, som hver skæres i 12 stykker
- stykkerne formes til kugler, der trykkes flade.
- kagerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved ca. 170 grader i 12-14 min.
Personligt vil jeg hellere bruge appelsinkrokant og mørk chokolade 80%, jeg laver ikke 2 slags men blander begge chokoladerne i en og samme dej. Laver en pølse rulle med bagepapir rundt om og lægger den på køl en time eller to, og derefter skære småkagerne ud
god fornøjelse
Seneste kommentarer