Chili sin carne
Ingredienser
- 1,50 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 2 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 aubergine, groftrevet
- 3 spsk soltørrede tomater, finthakkede
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 30 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Varm spidskommen, kanel, koriander, røget paprika og chiliflager igennem i en tør sauterpande eller en gryde. Rør rundt i et par minutter, til det dufter pragtfuldt.
Skru derefter lidt ned for varmen og tilsæt olie, hakkede rødløg og hvidløg. Rør rundt, til løgene er bløde. Tilsæt squash, aubergine, bladselleri, hakkede tomater, soltørrede tomater og grøntsagsboullion. Læg låg på og lad det simre i 30 minutter.
Tilsæt bønner og varm dem godt igennem i 5 minutter.
Tag sauterpanden af varmen og rør chokoladen i – start med halvdelen og smag til med resten af chokoladen samt salt og peber og evt. mere chili, hvis den skal være stærkere.
Seneste kommentarer