Pot au felt
Pot au felt
En herlig kød-grøntsagsgryde fragi Frankrig. Hver egn har sin specielle måde at lave pot-au-feu på. Når retten er færdig, sies bouillo-nen og serveres separat`med hvidt brød til. Derefter spiser man det udskårne kød sam-men med grøntsagerne.,
Ingredienser til 6 personer:
•
11.
3 marvben . salt . 21/2 vand . 750,g oksekød
(tykkam) .1 løg . 3 hele nelliker . 2 laurbær=’ . 1 fed hvidløg , 1 nip tørret timian hvid peber . 1 grydeklar poulard . 3 pori-er 5 gulerødder . 1 lille knoldselleri I persille-rod . 1 lille savoykålhoved . 2 tomater . spsk. cognac 1 bdt. persille
• Tilberedningstid: 35 min. • Kogetid: timer
)
1, ,
r,
Bring marvbenene i kog saltvand i en stor gryde og læg så oksekødet i. Løgene pilles ikke, men spækkes bare med de hel.d nelliker og, la.prbærbladene, hvorefter de kommes i gryden samnien med hvidløgsfedet, som hel-ler ikke skal, pilles. Krydr med timian og pe-br, læg låg på gryden og lad det hele simre for svag varme i 11/2 time
tid lægges poularden hel i gryden og koger med. Fjern med mellemrum eventuelt skum. Gør grøntsagerne i stand og skyl dem grun-digt. Porrerne skæres i 3 cm lange stykker, gulerødderne kvartes på langs, selleri og per-sillerod skæres i store terninger, savoykålho-vedet skæres i kvarter, og tomaterne skoldes, flås og halveres. Efter 11/2 times forløb kom-mes alle grøntsagerne i gryden, hvorefter alt Får lov at snurre videre i endnu 30 min. Tag ;å oksekødet og poularden op af gryden. Ok-;ekødet skæres i skiver. Skindet tages af pou-arden, kødet skæres fra benene og deles i gassende portionsstykker. Begge slags kød
Det sk der danner sig ved kogning af kød, skal –;ernes med en hulske eller speciel sktunmeske.
urettes på et varmt fad. Grøntsagerne tages )p af suppen med en hulske og arrangeres mileri.nz kedet, hvorefter fadet stilles varmt. plarytNenene tages op af bouillonen, som ies. hældes tilbage i ervden, varmes op igen smaees til med salt. peber og coznac. Tag larven ud af benene, skær den i små stykker se: kom den i bouillonen. Skyl persillen, dup Lier ryst den hak den fint stro den Scanned bgtamScanner
Seneste kommentarer