Hindbær-kage
Intro
Fuldstændig fantastisk kage.
Smørret skal tages ud af køleskabet i god tid, så det er lidt blødt.
200 | g | Smør, saltet |
300 | g | Hvidt sukker |
4 | stk. | Æggeblomme ~68 g |
200 | g | Hvedemel |
2 | tsk. | Bagepulver ~2 tsk. |
1,5 | dl. | Minimælk ~150 g |
400 | g | Hindbær |
4 | stk. | Æggehvide ~100 g |
Fremgangsmåde
Pisk smør og 100 g sukker til en hvid luftig masse. Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Bland melet med bagepulveret, og vend det i dejen sammen med mælken.
Tænd ovnen på 175º C varmluft/200º C alm. ovn.
Bred dejen ud i en velsmurt form (20 cm gange 30 cm.), eller i en lille bradepande med bagepapir. Bag dejen i ovnen i ca. 20 minutter.
Pisk æggehviderne stive, og pisk 200 g sukker i lidt ad gangen.
Tag kagen ud af ovnen og hæld hindbærrene ovenpå dejen. Fordel marengsmassen over hindbærrene.
Bag kagen færdig i ovnen ca. 20 minutter. Læg evt. et stykke alufolie over kagen den sidste tid, så marengsen ikke bliver for mørk.
Lad kagen køle af inden servering.
Tip
Bag dobbelt portion, da alle helt sikkert bliver vildemed kagen.
Kagen smager lige så godt med andre bær end hindbær.
Brug ikke frosne bær, da de afgiver for meget væske, og kagen vil blive for blød.
Seneste kommentarer