Burger Bolle
En klassisk burger bolle
- 3 dl sødmælk
- 50 g gær
- ½ kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
- Ca. 1 tsk fint salt
- 1 spsk sukker
- 30 g smør
- Æg til pensling
- Sesamfrø
- Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
- Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
- Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
- Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
- Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
- Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Seneste kommentarer