Chicken korma med blomkålsris
Ingredienser:
Indisk marinade
1 spsk olivenolie
1 tsk karrypulver
1 tsk garam masala
Salt og friskkværnet peber
400 gram kyllingebryst i tern
Korma-sovs
1 lille løg
2 fed hvidløg
5 g frisk, rød chili
10 g frisk ingefær
½-1 dl vand
1 lille spsk garam masala
2 dl kokosmælk
1 spsk tomatpuré
Salt og friskkværnet peber
Blomkålsris
300 g blomkålsris
50 g cremefraiche 18 %
10 g mandler til drys
Sådan gør du:
Indisk marinade:
1 Kom olivenolien i en skål og tilsæt karry, garam masala, salt og peber. Rør marinaden godt sammen.
2 Skær kyllingekødet i tern og vend dem med den indiske marinade. Lad kyllingekødet marinere i nogle timer i køleskab.
3 Steg derefter kyllingekødet på en pande, til det er næsten gennemstegt.
4 Læg det til side, til saucen er klar.
Korma-sovs:
1 Kom løg, hvidløg, chili uden frøkerner, ingefær og vand i en blender og blend det til en fin puré.
2 Svits de blendede løg i en sauterpande i et par minutter.
3 Tilsæt garam masala og lad det svitse med. Kom kokosmælk og tomatpuré i og lad det koge op.
4 Tilsæt kyllingen og lad retten simre videre i 10 minutter.
5 Smag retten til med salt og peber og dr ys til sidst med hakkede mandler inden server ing.
Blomkålsris:
1 Hak blomkål til blomkålsr is i foodprocessoren eller riv blomkålen på et rivejern.
2 Overhæld dem kort med kogende vand og dræn dem inden server ing, hvis du vil have dem varme.
3 Server chicken korma med blomkålsr is og en klat cremefraiche.
Seneste kommentarer