Osse buko
Tror dette bliver årets sidste oplæg på hjemmesiden med simremad, vinterspise. Men på en kold vinterdag, så er der ikke noget bedre og heller ikke meget nemmere end Osse buko
ingredienser:
1500 gr. Okseskank (osse buko)
magarine
salt peber
2 tsk Paprika
Merian tørret
2 løg
3 gullerødder
5 fed hvidløg
5 dl oksebouillon
1 ds tomater
3 laurbærblade
2 dl. rødvin
sovs
2 dl. piskefløde
70 gr. Tomatpure koncentreret
s spsk mel til jævning
Kartoffelmos
1000 gr. kartofler
2 dl sødmælk
1 spsk smør
salt & peber
Fremgangsmåde:
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.
Kødet fiskes op med en hulsi og lægges over i et serveringsfad. Sovsen smages til med fløde og vin og jævnes. Sovsen hældes i gen over kødet..
Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.
Mosen kommes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 225 grader C alm. ovn i 20 min, midt i ovnen.
Seneste kommentarer