Original Græsk Moussaka
|
forvarm ovnen på 250 grader C. alm. ovn.
Skræl auberginerne og skær dem derefter i ca 1 cm tykke skiver.læg dem på en på en bradepande og pensel dem med rigeligt oliven olie og drys med salt & pepper. vend dem om og gentag.bag dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne.
skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i rapse olie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.)
brun kødet og tilsæt derefter hakket løg og hvidløg og lad det simre i ca 3 min. tilsæt tomatpure og de hakkede tomater. laurbær blade spidskommen kanel og salt & pepper og lad det simre i ca 20 min.
Sauce:
varm mælken i en gryde men den må IKKE koge. når den er varm sættes den til side.
smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør. derefter tilsættes mælken og rør med et piske ris til den begynder at blive tyktflydende. fjern sovsen fra varmen og tilsæt de 3 æggeblommer og pisk. tilsæt ost og muskatnød og salt & pepper.
læg et lag af kartofler i bunden af en bradepande derefter et lag auberginer og derefter kødsovsen også et lag auberginer igen derefter hældes bechamel sovsen over og eventuelt resten af osten.
skru ovnen ned til 180 grader C. alm. ovn. retten bages i ca 30 min til den er gylden.
Tips:
lad være med at servere retten straks efter at den er kommet ud af ovnen. men lad den stå i ca 5-10 så den kan sætte sig lidt. hvis man har lyst kan man også tilsætte lidt rødvin i kødsovsen.