Mørbradgryde
Mørbradgryden er et hit i mange hjem, og det forstår vi godt, da det er en rigtig Mormor-ret med gods i. Her får I opskriften på en klassisk mørbradgryde, som vi synes den er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika.
En Mørbradgryde bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris til, og vi anbefaler at lave en stor portion, så der er nok til flere dage.
God fornøjelse!
150 g | Bacon i skiver |
2 3 |
Løg fed Hvidløg |
150 g | Championer (eller 1. glas) |
1 | Svinemørbrad (ca. 450 g) |
150 g | Wienerpølser |
2 spsk. | Tomatkoncentrat |
1 spsk. | Paprika (mild) (smages til) |
3 | Gulerødder i tern |
1 dåse 3 dl. |
Hakkede tomater Piskefløde Salt Peber Timian |
-
Skær baconskiverne i små stykker. Hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
-
Svits det hele i en stor gryde.
-
Skær mørbraden ud i grove tern, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af sammen med kødet.
-
Tilsæt tomatkoncentrat og paprika, og svits det i gryden et minuts tid, inden du tilsætter gulerødder, hakkede tomater og fløde.
-
Lad det hele småkoge i ca. 30-35 minutter. Smag til med salt og peber. Og evt. mere Paprika
-
Drys med frisk timian inden servering, og server eksempelvis kogte ris eller kartoffelmos til retten.
- VELBEKOMMEN