koteletter i fad
Fadkoteletter er en lækker ret, når man ikke gider stå og styre det hele selv. Svitset på panden, i et fad, og så i ovnen. Det er da til at overkomme. Så er der tid til at få ryddet op inden maden er færdig 😉
Til 3 voksne og 3 børn
Det er ikke en af de sværeste retter at lave, med mindre det skal være til at tygge! De traditionelle “fadkoteletter” fra køledisken er ikke det bedste svinekød, så de må under ingen omstændigheder få for meget. Alternativt kan bruges nakkekoteletter, der ofte er lidt federe, men også en helt anden kvalitet.
Ingredienser
- 10 koteletter (fadkoteletter eller allerhelst nakkekoteletter)
- 2 ds. hakkede tomater, gerne med krydderier
- 1 glas champignoner
- 2 ds. cocktailpølser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ l mælk
- 1 okseboullion
- 1 svinebouillon
- Ekstra kydderier
- Kulør
- Tilbehør: kartofler eller ris. Husk hvis det er kartofler, at skrælde dem, så de er klar til kogning når koteletterne sættes i ovnen!
Tilberedning
Koteletter
- Svits koteletterne, men kun så de lige er brune
- Læg dem i et ildfast fad
- Fordel cocktailpølserne g champignon i fadet
Sovs
- Klargør løg og hvidløg
jeg bruger blender. Nogle i familien er lidt sarte, så jeg tager de største stykker hakkede tomater med for en sikkerheds skyld - Hæld tomater i en gryde, og varm op
- Bland tomater, løg, hvidløg, boullionterninger og krydderier
- Varm op til det koger, og tilsæt mælk, jævning og kulør
Jeg bruger 1 dl koldt vand og 1 dl mel godt shaked
Ovnstegning
- Fordel sovsen i det/de ildfaste fad(e)
- Sæt i ovnen på 180° i 25 minutter