PASUL
Albansk bønnesuppe.
Ingredienser:
- 200-250 g. Tørrede hvide bønner
- 2-3 spsk. Vegeta (tørrede urter)
- salt & peber
- 1-2 spsk. mild paprika (gerne røget)
- 1 kg kraftben eller Bouillonterninger
- 2 l. vand
- 2-3 gulerødder i skiver
- 1 peberfrugt i strimle
- 2-4 kartofler i tern
- 2 hakkede løg
- 2-4 fed hk. hvidløg
- 1 ds. hakkede flået tomater (eller friske tomater)
- olie
- 2-3 spsk. Ajvar
Fremgangsmåde:
- Lad bønnerne stå i vand natten over, min. 8 timer. hæld vand fra, og smid det ud. kom bønner i frisk vand i en gryde og kog dem 20 min. smid vandet ud igen. og stil bønnerne til side.
- dæk bunden i en stor gryde med olie, brun kødet og tag det op og læg det til side.
- put gulerødder, løg og hvidløg i olien og lad det simre 3-5 minutter.
kom paprika i rør godt rund i det 1 minut. - tilsæt nu peberfrugt, tomat, kartofler og vand
- tilfør Vegata. og kom kød og bønnerne i, rør godt rundt og få det op at koge, når det koger, skrue ned for varmen og lad retten passe sig selv i halvanden time.
- til sidst kommer du Ajvar i suppen, når den er ved at være færdig.
- evt. kan suppen jævnes med mel-jævning

Seneste kommentarer